Skip to main content

NextGen

Welkom bij de NextGen Games 2024! Van vrijdag 24 mei t/m zondag 26 mei zijn wij te vinden in het Olympisch stadion van Amsterdam voor een unieke samenkomst van (urban) sports en Esports. Het evenement is gratis toegankelijk en belooft een mooi evenement te worden vol met sportwedstrijden en unieke activaties. See you there!

Algemeen Tijdschema:

15:00 tot 18:00
Urban Hockey Skills
Vrijdag
10:00 tot 14:00
Scholenprogramma
Vrijdag
11:00 tot 15:00
You.Fo
Zaterdag
11:00 tot 16:00
Flag Football
Zaterdag
10:00 tot 16:00
E-zone
Zaterdag & zondag

VRIJDAG 24 MEI: SCHOLENTOERNOOI

Voor het Scholenprogramma van de NextGen Games organiseert House of Esports op vrijdag 24 mei het Esports Tournament. Gedurende de hele dag kunnen scholieren deelnemen aan het toernooi om zich uiteindelijk uit te roepen tot Esporter of the day. Dit programma laat Scholieren kennis maken met de wereld van Esports en hoe dit beweging stimuleert.

VRIJDAG 24 MEI: URBAN HOCKEY SKILLS

Tijdens de Urban Hockey Skills leren deelnemers op een unieke wijze de sport Hockey kennen. Train je vaardigheden met onze uniek smartgoals technologie. Zet een VR bril op en probeer een strafcorner te nemen. Probeer de beste tijd neer te zetten in onze dynamische obstacle course. Het kan allemaal tijdens de Hockey Skill games. Deelnemers krijgen aan het einde van het programma een unieke spelerskaart waarbij de vaardigheden in beeld worden gebracht.

ZATERDAG 25 MEI: VR FRISBEE TOURNAMENT

Tijdens de programmering van You.Fo organiseert House of Esports het VR Frisbee toernooi. Op onze Virtual Reality brillen wordt het spel Disc Ninja gespeeld. Duik in deze mysterieuze omgeving en probeer met zo min mogelijk worpen de finish te halen. Tijdens het spel kunnen verschillende uitdagingen gedaan worden die een bepaalde score opleveren. De speler met de hoogste score aan het einde van de dag wint een unieke Esports trofee.

ZATERDAG 25 MEI: FLAG FOOTBALL EXPERIENCE

Stap midden op het veld tijdens deze unieke American Football Experience. Speel volledige wedstijden, bepaal de tactieken of oefen spelsituaties. Tijdens de game maken deelnemers mee hoe divers de sport kan zijn. Tijdens de Experience werken we met een leaderboard om zo de Esporter van de dag uit te reiken

ZATERDAG 25 MEI EN ZONDAG 26 MEI: E-ZONE

Welkom in de E-zone van House of Esports! Midden in het Olympisch Stadion van Amsterdam vind je tijdens het weekend van de NextGen Games een wereld die in het teken staat van gamen en bewegen. Esports is namelijk niet in je eentje stilzitten maar samen bewegen en de uitdaging aan gaan. Omring je door duizenden toeschouwers tijdens de bokswedstrijd in onze unieke VR Experience, rij een tijdrit van de tour de France met onze E-bikes en daag elkaar uit tijdens de Switch Sports Experience. Het is allemaal mogelijk in de sportieve E-zone van House of Esports!