Skip to main content

GameSeniors

House of Esports biedt ouderen van 55+ en 65+ diverse programmeringen. Esports kent voor ouderen veel mogelijkheden om op sociaal, lichamelijk en geestelijk gebied te trainen en gezond te blijven.

De programmering is zo ingedeeld dat iedere 65-plusser kan meedoen op eigen niveau. Ook mensen vanaf 55 jaar zijn van harte welkom, zeker als zij om welke reden dan ook beperkingen hebben en hier actief aan willen werken. Er is hulp door onze ervaren begeleiders en andere deelnemers bij de activiteiten. Hierdoor ontstaat verbinding en dat heeft een positief effect op het sociale leven van ouderen.

Sociale verbetering

Voor veel ouderen is vereenzaming een groot probleem. Ze zitten alleen thuis en hebben te weinig aanspraak van andere mensen. Tijdens GameSeniors gaan ouderen met elkaar activiteiten ondernemen. Tijdens de trainingen helpen de ouderen elkaar om verschillende games te spelen. Er zijn verschillende onderwerpen die aan bod komen waardoor iedereen zijn kennis kan delen met anderen. Daarnaast is het gezellig een praatje te maken of een nieuwe game te ontdekken, dit stimuleert de sociale contacten van ouderen.

Nieuwsgierig?

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lichamelijke verbetering

Lichamelijke inspanning is voor ouderen van belang om vitaal en gezond te blijven. Door te weinig beweging worden de spieren en botten zwak. Veel conventionele sporten zijn niet altijd meer mogelijk, maar esports is altijd toegankelijk. Iedereen speelt op eigen niveau en hierdoor kan het lichaam in beweging blijven. Door lichaams-beweging te onderhouden blijven de dagelijkse bezigheden makkelijker.

Esports is niet alleen goed voor de ouderen in het dagelijks leven, ook werkt het stimulerend bij het herstel na een ongeluk, chronische ziektes of operaties.

Geestelijke verbetering

Esports zijn nieuw en innoverend, iets waar ouderen moeite mee kunnen hebben. Tijdens de trainingen zetten we verschillende games in om ouderen te motiveren om iets nieuws te proberen. Bekende spelletjes zoals boter, kaas en eieren of memory zijn in nieuwe uitdagende jasjes gestoken. Op deze manier is niet alleen beweging een belangrijke factor maar trainen we ook de hersenen. Dit zorgt voor veel leuke en spannende momenten tussen de spelers.